Mainos

Tshetsheniaan rauhansopimus

Venäjän ja tshetsheenisissien neuvottelijat allekirjoittivat tänään rauhansopimuksen Nazranissa Ingushiassa. Sopimuksen tarkoituksena on lopettaa Tshetsheniassa puolitoista vuotta riehuneet taistelut.

Sopimuksen mukaan Venäjä vetää joukkonsa Tshetsheniasta elokuun loppuun mennessä ja alue "demilitarisoidaan" - toisin sanoen itsenäisyysmieliset sissit riisutaan aseista.

Vaalit järjestetään vasta venäläisjoukkojen lähdettyä. Venäjä oli alun perin vaatinut, että uusi parlamentti olisi valittava jo ensi sunnuntaina eli samana päivänä kuin venäläiset valitsevat maalleen uuden presidentin.

Sopimuksen allekirjoittivat Venäjän kansallisuuksien ministeri Vjatsheslav Mihailov ja sissikomentaja Aslan Mashadov. Sopimuksessa ei puututa Tshetshenian tulevaan asemaan eli juuri siihen kiistakysymykseen, jonka vuoksi sodassa on kuollut yli 30 000 ihmistä.

Presidentti Boris Jeltsinillä on ollut kiire ratkaista Tshetshenian kriisi, sillä verenvuodatuksen loppumisen arvioidaan lisäävän hänen mahdollisuuksiaan voittaa Venäjän presidentinvaalit.

Kaksi venäläissotilasta sai surmansa Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa tänään, kun heidän ajoneuvonsa joutui hyökkäyksen kohteeksi, kertoi Venäjän virallinen uutistoimisto Itar-Tass.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.