Mainos

Tshetsheniaan odotetaan tulitaukoa

Tshetsheenisissit tulittivat viime yönä hallintorakennuksia Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissa, kertoi uutistoimisto Interfax. Venäläisjoukkojen edustajan mukaan tilanne Groznyissa on kuitenkin pysynyt pääosin rauhallisena.

Kahden venäläissotilaan kerrottiin kuolleen ja neljän loukkaantuneen yöllisissä yhteenotoissa pääkaupungissa ja muualla Tshetsheniassa. Taistelut Groznyissa ovat laantuneet keskiviikon jälkeen.

Tshetsheenien ja venäläisten sotilaskomentajat antavat tänään virallisesti koko Tshetsheniaa koskevan tulitaukokäskyn, kertoi tshetsheenikomentaja Aslan Mashadov eilen uutistoimisto AFP:n mukaan. Venäläisjoukkojen komentajan kenraali Konstantin Pulikovskin ja Mashadovin odotetaan tapaavan toisensa kylässä Groznyin eteläpuolella.

Mashadov sanoi, ettei tshetsheenitaistelijoilla ole mitään aikomusta vetäytyä Groznyista. Pääkaupunki on lähes kokonaan tshetsheenijoukkojen hallussa.
-Jos venäläiset hyökkäävät, kaupunki on meille paljon parempi paikka taistella kuin kylät. Emme olisi yllättyneitä vaikka he pudottaisivat atomipommin Groznyin keskustaan huomenna, Mashadov sanoi.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.