Mainos

Tshetsheenitaistelijat ilmoittivat lähteneensä Dagestanista

Muslimikapinalliset vetäytyivät eilen valtaamiltaan Botlihin ja Tsumadan alueilta Dagestanissa, kertoi kapinallisten tiedottaja Magomed Tagajew tänään Tshetshenian pääkaupungissa Groznyissä. Kapinalliset ovat miehittäneet alueella vuoristokyliä yli kahden viikon ajan. Venäjän puolustusministeriö kiisti tiedon "räikeänä valheena".

Tiedottajan mukaan kapinallisten johtaja Shamil Basajev määräsi vetäytymisestä ja se toteutettiin edellisen vuorokauden aikana. Tagajew kieltäytyi kuitenkin tarkentamasta, olivatko kapinalliset paenneet naapuritasavaltaan Tshetsheniaan tai vallanneet toisen alueen Dagestanissa. Kapinallisilla on "uusia tehtäviä" hoidettavana, siteerasi uutistoimisto Interfax Tagajewiä. -Venäjä jatkaa raportointiaan sotilastoiminnasta Botlihin alueella tietämättä, että siellä ei ole ollut yhtäkään dagestanilaista mujahideeniä (muslimitaistelijaa) koko päivänä, tiedottaja sanoi.

Venäjä kiisti


Venäläiset joukot eivät ole tähän mennessä ilmoittaneet minkäänlaisesta vetäytymisestä. Sen sijaan Venäjän puolustusministeriön tiedottaja sanoi puhelimitse Dagestanin pääkaupungissa Mahatshkalassa, että raportti oli "räikeä, häikäilemätön, anteeksiantamaton valhe".
Illalla Venäjän puolustusministeriö ilmoitti, että venäläiset joukot olivat kaksi päivää kestäneiden taistelujen jälkeen vallanneet muslimikapinallisilta tärkeän Tandon kaupungin. Venäläiset pommikoneet moukaroivat eilen myös Rahatan ja Ansaltan alueita, kertoi Venäjän puolustusministeriön tiedottaja.
Venäjän pääministeri Vladimir Putin on vannonut ajavansa kapinalliset asemistaan huomiseen mennessä.
(STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.