Mainos

Tshetsheenit: Venäjän johtajista murhapalkkioita

Tshetsheenimielisten Internet-sivuilta löytyy luettelo Venäjän poliitikoista, joiden surmaamisesta luvataan palkkio. Sivuilta löytyy myös suomenkielinen versio listasta. Listan ja lausunnon ovat allekirjoittaneet tsetseenikomentajat Shamil Basajev ja Amir Hattab.

Internet-sivuilla mm. Putinin päästä on luvattu miljoonien palkkio

Tshetsheenimielisiltä Internet-sivuilta löytyy lista henkilöistä, joiden päistä tshetsheenien sotilasjohtajat lupaavat palkkion. Mukana on suuri joukko Venäjän korkeinta johtoa, mm. presidentti Vladimir Putin, jonka tappamisesta luvataan kahden miljoonan dollarin palkkio. Lisäksi sivuilla mainitaan puolustusministeri Igor Sergejev sekä presidentti Boris Jeltsin. Myös sisäministeri Rushailon ja ulkoministeri Ivanovin nimet löytyvät sivuilta.

Luettelon mukana olevassa lausunnossa sanotaan kyseisten ihmisten olevan henkilöitä, jotka ovat aktiivisesti mukana toimeenpanemassa kansanmurhaa Tshetsheniassa. Suurimmillaan yli kymmeneen miljoonaan kohoava palkkio luvataan varmoja todisteita vastaan. Listan on allekirjoittanut tshetsheenien sotapäällikkö Shamil Basajev, jonka tappamisesta Venäläiskenraali Gennady Troshev lupasi vuosi sitten miljoona dollaria. Putinin edustajat korjailivat sittemmin lausuntoa hienovaraisemmaksi.

Sivuilta löytyy myös samat nimet ja summat selvällä suomenkielellä. Suomenkielinen versio sijaitsee suomalaisen internet-palvelimen alla.

Venäjän ja Ukrainan turvallisuusviranomaiset kertoivat tiistaina pidättäneensä neljä tshetsheeniä, joita epäillään presidentti Putinin murhayrityksen suunnittelemisesta Jaltan huippukokouksen yhteydessä viime kuussa. Tshetsheenipuoli ei ole kommentoinut väitteitä.

Ainakin venäläisen nettisanomalehti Gazetan mukaan sivujen uhkaukset on otettu todesta Kremlissä. Julkaisun mukaan turvamiesten määrää presidentti Putinin ympärillä on lisätty.
(MTV3)
Lue aiheesta tshestsheenien suomenkielisiltä sivuilta.
Katso Miika Nousiaisen juttu aiheesta (Huomenta Suomi 15.9.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.