Mainos

Tshetsheenit valmiita neuvottelemaan Lebedin kanssa

Tshetsheenisissit ilmoittivat tänään olevansa valmiit neuvottelemaan presidentti Boris Jeltsinin turvallisuusneuvonantajan ja Tshetshenian erityisedustajan Aleksandr Lebedin kanssa. Sissien tiedottaja sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että he ovat valmiit poliittiseen ratkaisuun ja ymmärtävät, että Venäjällä on etunsa valvottavina Kaukasuksella ja Tshetsheniassa.

Groznyin tilanne on tänään epäselvä. Venäjän hallituksen joukkojen kerrottiin murtaneen tshetsheenien saarron ja ottaneen Groznyin keskustan hallintaansa. Tshetsheenisissit kiistivät kuitenkin tiedot. Uutistoimisto Interfaxin mukaan sissit sanoivat venäläisten joukkojen kärsineen suuria tappioita.

Sissilähteiden mukaan Venäjän joukot muuttivat tänään taktiikkaansa ja etenevät nyt tykistön tukemina pienissä ryhmissä. Interfax kertoi ryhmien murtautuneen tshetsheenien saartorenkaan läpi ja olevan keskittämässä joukkoja sissien selustassa. Silminnäkijöiden mukaan sissejä liikkui sunnuntaina Groznyin kaduilla tykkitulen seassa. Hallituksen joukot pysyttelivät näkymättömissä.

Tshetsheenilähteet sanoivat sissien aiheuttaneen suuria tappioita venäläisten panssarikalustolle. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi aiemmin, että hallituksen joukot olivat murtaneet sissien saartorenkaan ja ryhtyneet evakuoimaan kuolleita ja haavoittuneita.

Sissien tiedottaja Movladi Udugov sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, että sissit ovat valmiit poliittiseen ratkaisuun ja ymmärtävät, että Venäjällä on etunsa valvottavina Kaukasuksella ja Tshetsheniassa.
-Tshetsheeneillä on kuitenkin myös omat etunsa Tshetshenian maaperällä, Udugov sanoi. Jos sissien neuvottelutarjous pitää, se on ensimmäinen kompromissin ele jo kuusi päivää jatkuneiden kiivaiden taistelujen päättämiseksi.

Väijytys Kaakkois-Tshetsheniassa

Tshetsheenisissit ovat ilmoittivat väijyttäneensä venäläisen saattueen Kurtshaloissa Kaakkois-Tshetsheniassa. Ilmoituksen mukaan iskussa sai surmansa 150 venäläissotilasta.

Väijytyksestä kertoi uutistoimisto Interfax. Sen mukaan sissit tuhosivat yli 30 panssariajoneuvoa niiden ollessa matkalla Arguniin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.