Mainos

Tshetsheenit tuhosivat venäläispartion?

Kahdeksan venäläissotilaan ruumiit on löydetty Venäjän ja Georgian rajalta läheltä Sasadan kaupunkia, sotilasviranomaiset kertoivat Moskovassa lauantaina.

Lisäksi kahden sotilaan kerrottiin olevan kateissa. Kymmenen miehen partion katoaminen havaittiin perjantaina, kun he eivät palanneet partiomatkaltaan määräajassa asemapaikalleen. Sotilaslähteet eivät kertoneet, miten sotilaat olivat kuolleet.

Alueen tiedetään kuitenkin olevan tshetsheenikapinallisten käyttämä rajanylityspaikka. Sotilaiden kuolema syvensi edelleen Venäjän ja Georgian kiistelyä tshetsheenikapinallisista.

Kiistely kiihtyi eilen, kun Georgia sanoi Venäjän pommittaneen Pankisin solan aluetta Georgian puolella. Solassa uskotaan majailevan lukuisia tshetsheenikapinallisia.

Venäjä on kiistänyt pommittaneensa Georgiaa ja syytti sitä tänään liian pehmeästä suhtautumisesta alueellaan lymyileviin kapinallisiin. -Terroristit pitää erotella pakolaisista, riisua aseista ja luovuttaa venäläisille, sanottiin tiukkasävyisessä Venäjän ulkoministeriön lausunnossa.

Georgia on sanonut yhden ihmisen kuolleen ja seitsemän haavoittuneen Venäjän taisteluhelikopterien pommitettua Ilton solaa aivan Pankisin solan vieressä eilen.

Yhdysvaltalaisen nimettömän diplomaattilähteen mukaan Etyjin tarkkailijat olisivat kuitenkin nähneet pommituksen.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.