Mainos

Tshetsheenit tekivät itsemurhaiskun

Ainakin 17 venäläistä sotilasta on kuollut tshetsheenien tekemässä itsemurhaiskussa, kertoo tshetsheenien tiedottaja Movladi Udugov. Kyseessä oli tshetsheenien ensimmäinen itsemurhaisku.

Venäjän Tshetshenia-tiedottaja Sergei Jastrzhembski on vahvistanut itsemurhaiskun mutta hän ei kertonut, kuinka monta sotilasta sai surmansa.

Udugovin mukaan iskun teki kaksi naista, joista toinen oli tshetsheenisissijohtaja Arbi Barajevin serkku. Naiset ajoivat dynamiittilastissa olevalla kuorma-autolla Groznyin länsipuolella sijaitsevaan venäläisten Alhan-Jurtin tukikohtaan. -Molemmat naiset kuolivat räjähdyksessä, samoin 17 venäläistä sotilasta, sanoi Udugov. Isku kohdistui paikallisen sotilaskomentajan päämajaan.

Udugov kertoi myös, että venäläinen panssarikolonna joutui sissien väijytykseen Nozhai-Jurtin alueella Kaakkois-Tshetshenian syrjäisillä vuorilla. Kahden tunnin taistelussa kaatui 30 venäläistä sotilasta, hän sanoi.

Venäläislähteet eivät kertoneet tällaisesta taistelusta, vaan sanoivat, että 20 sissiä oli saanut surmansa yöllisissä taisteluissa. Venäläiset lentokoneet ja helikopterit tekivät yli 40 taistelulentoa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.