Mainos

Tshetsheenit luopuivat Argunista

Tshetsheenijoukot ovat vetäytyneet venäläisten piirittämästä Argunin kaupungista, kertoivat tshetsheeniviranomaiset tänään.

groznyin sotilas

Argun sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Tshetshenian pääkaupungista Groznyista. Venäläisjoukkojen johto kertoi keskiviikkona, että venäläiset valtaisivat Argunin parin kolmen päivän kuluessa.

-Argunissa ei ole enää Tshetshenian armeijan joukkoja, kertoi Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin sotilasneuvonantaja Aslambek Ismailov tänään uutistoimisto AFP:lle.

Ismailovin mukaan tshetsheenijoukot ovat lähteneet myös tärkeästä Alhan-Jurtin kylästä, joka sijaitsee Groznyin lounaispuolella. Argunista ja Alhan-Jurtista lähteneet tshetsheenit ovat siirtyneet Urus-Martaniin ja Groznyihin, kertoi Ismailov.

Mikäli venäläiset pystyvät valtaamaan Urus-Martanin ja vielä tshetsheenien hallussa olevan Shalin kylän, jää Groznyi täydelleen venäläisjoukkojen piirittämäksi.

Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi aiemmin tällä viikolla, että venäläisjoukoilta menee koko Tshetshenian valtaamiseen vielä ehkä kolmekin kuukautta. Aiemmin venäläiset olivat arvioineet valtaavansa koko Tshetshenian tämän vuoden loppuun mennessä. Tällä haavaa venäläiset pitävät vallassaan Tshetshenian pohjois- ja keskiosia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.