Mainos

Tshetsheenit lähtivät vuoristotukikohdasta

Tshetsheenisissit ovat perääntyneet Sharo-Argunin vuoristotukikohdasta Venäjän tykistökeskityksen ja ilmaiskujen jälkeen, kertoi Kremlin tiedottaja Sergei Jastrzhembski tänään.

Sissi


Sharo-Argunissa ei enää taistella, Jastrzhembski sanoi. Hän kertoi kapinallisten jättäneen jälkeensä 108 toverinsa ruumiit, kenttäsairaalan ja aseita ja ammuksia. Venäjän armeija paljasti tukikohdan olemassaolon siepattuaan alueella tshetsheenitaistelijan.

Jastrzhembski myönsi, että kahden viime viikon aikana taisteluissa on kaatunut 208 venäläissotilasta. Venäjän tappiot lokakuun 1. päivänä alkaneen sodan aikana ovat siten 1628 kaatunutta ja 4308 haavoittunutta.

Venäläislehtien mukaan tappioluvut ovat nousseet jyrkästi sen jälkeen kun tshetsheenit aloittivat sissisodan venäläisten vallattua heidän pääkaupunkinsa Groznyin. Samaan aikaa siviilejä pakeni Alkhazurovon kylästä, mikä viittasi siihen, että tshetsheenisissit ovat tunkeutuneet sinne.

Alkhazurovo sijaitsee aivan Komsomolskojen kylän itäpuolella. Komsomolskojessa käytiin äskettäin sodan raaimpiin kuuluvat katutaistelut, joissa venäläistietojen mukaan sai 400 ihmistä surmansa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.