Mainos

Tshetsheenit hyökkäsivät pakolaiskeskukseen Norjassa

Norjassa on sattunut harvinaislaatuisen raaka hyökkäys pakolaisten vastaanottokeskukseen. Rautatangoin ja viidakkoveitsin aseistautunut tshetsheenijoukko tunkeutui eilisiltana Oslon liepeillä sijaitsevaan keskukseen ja pahoinpiteli kymmeniä ihmisiä, kertovat norjalaisviestimet.

Yli 20 turvapaikkaa hakenutta kurdia loukkaantui hyökkäyksessä. Norjan television NRK:n mukaan tshetsheenihyökkääjiä oli 40-50. Norjan poliisin mukaan viisi hyökkääjistä on pidätetty. Norjan työ- ja kotouttamisministeriöstä kerrotaan, että syylliset voidaan karkottaa Norjasta.

Ministeriön mukaan on erityisen raskauttavaa, että raakalaismaisen iskun tekijät ovat henkilöitä, jotka ovat saaneet turvapaikan Norjasta. Tapaus tuli täytenä yllätyksenä.

- Joukko ulkopuolisia tuli keskukseen ja hyökkäsi asukkaiden kimppuun lyömäaseilla. Kahdeksan loukkaantuneista vietiin sairaalaan ja yli 10 sai lääkärin hoitoa. Hyökkääjät olivat poistuneet paikalta kun poliisi saapui paikalle.

Tshetsheenipakolaisilla ja kurdeilla oli tiettävästi ollut aiemmin sanaharkkaa keskenään.

Asukkaat pelkäävät

Poliisia jouduttiin odottamaan lähes puoli tuntia, kertoi yksi keskuksen asukeista uutistoimisto NTB:lle.

- Minusta on outoa, että tällaista voi tapahtua Norjassa. Me olemme paenneet kotimaastamme, koska siellä ei ollut turvallista. Luulimme olevamme turvassa täällä, mutta nyt kaikki ovat peloissaan, sanoo Adamiksi esittäytynyt keskuksen asukas.

Norjan tv:n NRK:n haastattelema alueen asukas kuvaa yöllistä tilannetta erittäin pelottavaksi.

- Heräsin koirani haukuntaan, ja sitten olikin jo varsinainen mylläkkä menossa. Ihmiset kirkuivat ja parkuivat, ja monet yrittivät pakoon minun tonttini kautta. Se oli valtavan kammottavaa, hän muistelee yön tapahtumia.

NRK:n mukaan pakolaiskeskuksessa ei ole ympärivuorokautista valvontaa.

(MTV3-STT-NRK-SVT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.