Mainos

Tshetsheenisivujen ylläpitäjä aikoo avata sivut uudelleen

Kohua nostattaneiden tshetsheenisivujen suomalainen ylläpitäjä aikoo avata sivut uudelleen. Hän syyttää Supoa sananvapauden rajoittamisesta.

Kiisteltyjä tshetsheenikapinallisten verkkosivuja ylläpitänyt suomalaisyrittäjä syyttää suojelupoliisia sananvapauden rajoittamisesta, kun se puuttui sivujen välittämiseen. Atk-yrittäjä Mikael Storsjö on päättänyt avata sivut uudelleen ja mitata suomalaisen sananvapauden.

Tähän asti Storsjö on halunnut välttää julkisuutta, mutta nyt hän aikoo ottaa sen henkivakuutuksekseen. Venäjän valtaa vastaa kapinoivien tshetsheenien sivut olivat Suomen suojelupoliisille liikaa. Julkisuudessa on kiistelty siitä, harjoittiko Supo painostusta vai ei.

- Suojelupoliisi kävi ensin interliittymää tarjoavan yrityksen puolella, ja sitten minun puolellani kolme kertaa. He tekivät viikonloppuna hyvin paljon työtä, jota he kutsuivat informaation keräämiseksi. Mutta tottakai siihen liittyy painostusta, jos suojelupoliisi noin kovasti tekee työtä, että saa rivikansalaisen luopumaan toiminnastaan, Mikael Storsjö sanoo.

Kaukasuksen asioita harrastuksenaan seuraava atk-yrittäjä ei ole tyytyväinen tiedonvälitykseen. Siksi hän uhmaa nyt Supon ja Venäjän kritiikkiä ja avaa uudelleen Kavkaz-sivut, joiden sisällön tekevät tshetsheenipakolaiset Georgiassa, osin maan alla.

- Kaikilla asioilla on monta puolta ja minusta Kavkaz tekee arvokasta työtä välittäessään tietoa tuolta alueelta. Ihmiset saavat sitten itse päättää mihin uskovat, se on jo sananvapauden takia välttämättömuus että sivut avataan.

Storsjön muistuttaa, että samojen sananvapauslakien täytyy päteä kaikkeen Suomessa julkaistavaan aineistoon.

Storsjö laskee, että toimimalla julkisesti ja Suomen lakien mukaan, hän ei voi joutua uhatuksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.