Mainos

Tshetsheenisivujen sulkeminen syyniin

Kansanedustaja Kimmo Sasi on tehnyt hallitukselle asian hoidosta kirjallisen kysymyksen. Sasin mukaan on jäänyt epäselväksi, mihin lainkohtaan kyseinen sananvapauteen puuttuminen perustuu.

Hallitus joutuu tekemään selkoa, mikä rooli sillä oli niin sanottujen tshetsheenisivujen sulkemisessa suomalaiselta internetpalvelimelta. Kansanedustaja Kimmo Sasi on tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Sasi viittaa tänään jättämässään kyselyssä muun muassa suojelupoliisin johdon ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan julkisuudessa antamiin lausuntoihin. Supo on kertonut saaneensa toimilleen korkean tason tuen. Tuomioja puolestaan on pitänyt oikeana, että viranomaiset ryhtyivät toimiin sivustojen sulkemiseksi.

Sasi huomauttaa, että kun sananvapauteen aletaan puuttua, toiminnan pitää perustua aina lakiin. Nyt ei kukaan hallituksen jäsen, virkamies eikä Supo ole Sasin mukaan missään vaiheessa täsmentänyt, minkä lain tai lainkohdan perusteella sivujen sulkemista on vaadittu.

Sasin mielestä on erikoista, ettei hallituksen taholta haluttu vaatia sivujen sulkemista tuomioistuimelta, mikä olisi ollut lainmukainen menettelytapa. Tuomioistuimen olisi pitänyt käsitellä hakemus kiireellisenä.

Suojelupoliisi on kertonut selvittäneensä asiaan liittyviä tosiseikkoja kiistellyn sivuston suomalaiselle ylläpitäjälle. Tämä taas on kertonut kokeneensa Supon vierailut painostukseksi, joka johti sivujen sulkeutumiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.