Mainos

Tshetsheenikomentaja uhkaa Venäjää uusilla iskuilla

Tshetsheenikomentaja Shamil Basajev uhkaa Venäjää uusilla iskuilla, ellei Venäjä vedä joukkojaan Tshetsheniasta. Basajev sanoo tänään julkistetussa viestissään, että sotilasliitto Naton olisi painostettava Venäjää vetämään joukkonsa Tshetsheniasta ja aloittamaan rauhanneuvottelut tshetsheenien kanssa.

-Tshetsheenitaistelijoilla on oikeus ja mahdollisuudet tehdä hyökkääjämaan alueella samanlaisia iskuja kuin Venäjän sotilasklikki on tehnyt ja tekee yhä Tshetshenian alueella, Basajevin viestissä sanottiin.

-Varoitamme, että kaikki Venäjän alueella sijaitsevat sotilaalliset, teolliset ja strategiset laitokset ovat meille laillisia sotilasiskujen kohteita, olivatpa ne kenen omistuksessa tahansa, Basajev totesi.

Basajev on aiemmin ilmoittanut hänen joukkojensa tehneen lokakuisen hyökkäyksen moskovalaiseen teatteriin. Teatteri-iskussa kuoli kaikkiaan 128 panttivankia ja 41 tshetsheeniä, kun venäläiset erikoisjoukot hyökkäsivät tshetsheenien valtaamaan teatteriin. Surmansa saaneista lähes kaikki kuolivat erikoisjoukkojen käyttämään tainnutuskaasuun.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.