Mainos

Tshetsheenikenraali kuoli pommi-iskussa

Tshetshenialainen kenraali Shaid Bargishev kuoli tänään autopommi-iskussa pääkaupungissa Groznyissa. Kenraali Bargishev johti poliisiyksikköä, jonka tehtävänä on yrittää ehkäistä Tshetsheniassa erittäin yleisiksi tulleet ihmisten sieppaukset.

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi, että kenraali Bargishevin molemmat jalat murskautuivat pommi-iskussa. Myöhemmin hänen kerrottiin menehtyneen vammoihinsa sairaalassa. Myös kaksi kenraalin henkivartijaa haavoittui vaikeasti iskussa.

Pommi räjäytettiin ilmeisesti kauko-ohjaimella. Turvallisuusjoukot epäilivät, että useita sieppauksia tehnyt ryhmä olisi asettanut pommin Bargishevin autoon.

Siepattuja vapautetaan

Autopommi-isku sattui juuri kun Tshetsheniassa oli määrä aloittaa suuroperaatio noin sadan siepatun vapauttamiseksi. Operaatiosta oli kertonut Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov, joka vaati sieppaajia vapauttamaan ehdoitta kaikki vankinsa.

Sieppaajien vankeina on Tshetsheniassa alueen viranomaisten mukaan tällä haavaa 103 ihmistä, heidän joukossaan useita ulkomaalaisia. Mashadov tuomitsi tänään terroriteon ja vakuutti, että hallitus ei ole peloteltavissa. Hänen mukaansa tiukat toimet sieppaajia kohtaan jatkuvat.

Bargishevin varamies Supiane Ahmadov sanoi, että viime päivien aikana on pidätetty yli 20 sieppauksista epäiltyä ja kolme panttivankia on jo vapautettu.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.