Mainos

Tshetsheenikapinallisten sivut Suomessa suljettiin

Venäjän duuma suomi Suomea tshetsheenisivuston sallimisesta. Myös Venäjän ulkoministeri ärähti asiasta.

Tshetsheenikapinallisten internetsivut Suomessa on suljettu.

Aikaisemmin sivusto käytti TeliaSonera Finlandin laajakaistapalvelua ja sivut sijaitsivat asiakkaan palvelimella. Ylen tietojen mukaan sivujen sulkijasta ei ole tietoa.

Ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö Markus Lyra kertoi tänään, että sivuston tekijöitä oli selvitetty sekä Suojelupoliisin että eri viranomaisten kanssa. Viranomaiset eivät kuitenkaan olleet sulkemisen takana. Myöskään Venäjältä ei ollut tullut yhteydenottoja sivujen takia.

Tshetsheenikapinallisten internetsivut alkoivat toimia Suomessa noin viikko sitten. Syyskuussa vastaavat sivut suljettiin liettualaisen yhtiön palvelimelta. Sivusto on tärkeä tiedotuskanava kapinallisille.

TeliaSonera lähetti tänään illansuussa julkisuuteen lyhyen tiedotteen, jossa korostettiin, ettei yhtiö ole ylläpitänyt kavkazcenter.com -nimistä sivustoa. Yhtiö on tiedotteen mukaan selvittänyt asiaa julkisuudessa esitettyjen väitteiden perusteella ja esittänyt tietonsa viranomaisille.

Venäjä ärähti

Venäjän duuma on arvostellut kovin sanoin Suomea tshetsheeniseparatistien internetsivujen ilmestymisestä suomalaiseen laajakaistapalveluun. Toiminnan salliminen ei duuman edustajien mukaan helpota taistelua kansainvälistä terrorismia vastaan.

Myös Iranissa vieraillut ulkoministeri Sergei Lavrov ärähti asiasta Suomelle.

- Toivomme Suomen viranomaisten ymmärtävän, että tällaisen informaatiokanavan tarjoaminen terroristien kanssa yhteistyössä oleville on luvatonta, Lavrov sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Duuman kansainvälisten asiain komitean puheenjohtaja Konstantin Kosatshev sanoi tänään olevansa huolissaan asiasta.

- Kavkazcenterin internetsivusto alkoi toimia Suomessa siitä huolimatta, että se oli äskettäin suljettu Liettuassa viranomaisten toimesta, Kosatshev sanoi. Hän piti asiaa esimerkkinä eräiden Euroopan neuvostonjäsenmaiden kaksinaismoraalista.

- Joskus parhaatkin yritykset suojella sananvapautta ja lehdistönvapautta voivat olla tehottomia.

Duuman vapapuheenjohtaja Vladimir Katrenko painotti puolestaan, että tämänkaltaiset toimet eivät ole omiaan normalisoimaan tilannetta Tshetsheniassa.

- Päinvastoin ne voivat horjuttaa tilannetta tasavallassa. Mitä pikemmin sivusto tuhotaan, sitä parempi kaikille, jotka pyrkivät taistelemaan kansainvälistä terrorismia vastaan, Katrenko sanoi.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.