Mainos

Tshetsheenikapinallisten johtaja surmattiin

Kapinalliset nimittivät Abdul-Khalim Saidullajevin johtoonsa viime vuoden maaliskuussa, kun Aslan Mashadov oli kuollut Venäjän armeijan iskussa.

Tshetsheenikapinallisten johtaja Abdul-Khalim Saidullajev on kuollut, kertoivat Tshetshenian hallituksen edustajat. Saidullajev sai surmansa armeijan tekemässä erikoisoperaatiossa Argunin kaupungissa, joka sijaitsee pääkaupunki Groznyin itäpuolella.

Saidullajevin seuraajaksi on valittu sissilähteen mukaan kapinallisten "varapresidentti" Doku Umarov.

Kapinalliset nimittivät Saidullajevin johtoonsa viime vuoden maaliskuussa pian sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Aslan Mashadov oli kuollut Venäjän armeijan iskussa.

Tuntematon johtaja

Venäjän tukeman Tshetshenian hallituksen pääministeri Ramzan Kadyrov katsoi Saidullajevin kuoleman olevan suuri voitto taistelussa kapinallisia vastaan.

- Terroristit on käytännössä lyöty. He ovat saaneet ratkaisevan iskun, josta he eivät koskaan toivu, Kadyrov sanoi.

Noin 35-vuotiaaksi arvioitu Saidullajev oli nimityksensä aikaan suurelle osalle tshetsheeneistä tuiki tuntematon. Hänellä ei ollut taistelukokemusta ja hänen tiedettiin vain toimineen Tshetshenian islamilaisessa sharia-tuomioistuimessa. Kapinallisten mukaan Mashadov oli kuitenkin nimennyt juuri Saidullajevin seuraajakseen.

Jopa Venäjän sisäministeriön Omon-erikoisjoukkojen tietämys rajoittui siihen, että Saidullajev kuului kapinallisliikkeen uskonnollisiin johtajiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.