Mainos

Tshetsheenijohtajasta pidätysmääräys?

Tshetshenian-joukkojen komentaja Vjatsheslav Tihomirov on antanut määräyksen pidättää tshetsheenijohtaja Zelimhan Jandarbijev, kertoi uutistoimisto Interfax tänään. Myöhemmin sotilaslähteet kiistivät tiedot pidätysmääräyksestä.

Uutistoimisto Interfax kertoi tänään majuri Igor Melnikovin Venäjän Tshetshenian-sotilastiedotuksesta ilmoittaneen määräyksestä pidättää Jandarbijev. Myöhemmin uutistoimisto Itar-Tass kertoi Melnikovin kiistäneen pidätysmääräyksen olemassaolon.

Sotilaslähteiden mukaan Venäjän joukot ovat tulittaneet Jandarbijevin eteläisessä Tshetsheniassa Mahketyn kylässä sijaitsevaa päämajaa. Päämääränä ei kuitenkaan ole pidättää Jandarbijevia vaan eristää kylä, jossa Jandarbijevin päämaja on, kertoi Itar-Tass.

Jandarbijevista tuli tshetsheenien johtaja huhtikuussa Dzhohar Dudajevin kuoltua venäläisten hyökkäyksessä. Venäjä ja tshetsheenit solmivat aselevon toukokuun lopussa. Viime maanantaina taistelut alkoivat uudelleen.

Tshernomyrdin vakuuttaa rauhaa

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin vakuutti tänään, että tulitaukorikkomuksista huolimatta Tshetshenian tilanne on hallinnassa ja rauhansuunnitelma etenee sopimusten mukaan, kertoi uutistoimisto Interfax. -Venäjän joukot ovat yrittäneet järkiinnyttää liian pitkälle menneitä sissejä ja heidän johtajiaan, sanoi Tshernomyrdin.

Melnikov totesi, ettei hyökkäys Mahketyyn ollut rikkomus Jandarbijevin ja Jeltsinin tekemää rauhansopimusta vastaan vaan vastaus sissien tulitaukorikkomuksiin. Uutistoimiston Interfax kertoi myös, että sisäministeri Anatoli Kulikov aikoo matkustaa Tshetsheniaan tänään. Myös turvallisuusneuvonantaja Aleksandr Lebedin on kerrottu suunnittelevan matkaa alueelle.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.