Mainos

Tshetsheenijohtajan haastattelu suututti Venäjän

Suurella yhdysvaltalaisella ABC-kanavalla esitetty tshetsheenijohtaja Shamil Basajevin haastattelu oli ensimmäinen kapinallisjohtajan myöntämä haastattelu vuosiin.

Venäjä on raivostunut yhdysvaltalaiselle ABC-televisiokanavalle tshetsheenijohtaja Shamil Basajevin haastattelusta.

Venäjän puolustusministeriö ilmoittaa aikovansa estää tästä lähtien suuren yhdysvaltalaiskanavan pääsyn kaikkiin sen tiedotustilaisuuksiin ja kieltävänsä virkamiehiään antamasta kanavalle televisiohaastatteluja. Venäjän puolustusministerin Sergei Ivanovin mukaan ABC on nyt "persona non grata, ulkoministeriön hylkiö". Ivanov kuvasi omia henkilökohtaisia tunteitaan yhdellä sanalla: hän on "raivoissaan".

Yhdysvaltalainen ABC-kanava esitti torstai-iltana Venäjän esintäkuuluttaman tshetsheenijohtaja Shamil Basajevin haastattelun. Haastattelu oli tehty ilmeisesti Tshetshenian vuoristoalueella. Kyseessä oli ensimmäinen kerta vuosiin, kun kapinallisjohtaja tapasi median edustajia kasvokkain.

Moskova on luvannut Basajevin vangitsemiseen johtavista tiedoista 10 miljoonan dollarin palkkion. Basajevia syytetään muun muassa Beslanin koulukaappausdraamasta.

(MTV3-AFP-Itar-Tass-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.