Mainos

Tshetsheenijohtaja perää kansainvälistä tunnustusta

Tshetsheenijohtaja vaatii kansainvälistä yhteisöä tunnustamaan Tshetshenian itsenäisyyden. Kapinallishallintoa edustava ulkoministeri Ruslan Shimajev totesi Strasbourgissa eilen, että kansainvälinen tunnustus auttaisi saamaan pysyvän rauhan Tshetsheniaan.

Shimajev uskoo venäläisten joukkojen nopeuttavan vetäytymistään Tshetsheniasta, jos muut valtiot tunnustavat Tshetshenian. Hänen mukaansa samalla mahdollistuisi myös se, että venäläiset voisivat lähteä alueelta menettämättä kasvojaan. Tshetsheenijohtaja kertoi odottavansa tunnustamista ensin Puolalta, Tshekiltä ja Slovenialta, joita hän kuvasi "neuvostoimperialismin uhreiksi."

Shimajev kertoi samalla toivovansa, että Euroopan neuvosto auttaisi Tshetsheniaa pääsemään jaloilleen 20 kuukautta kestäneen sodan jälkeen. Apua kaivataan muun muassa maan talouden saattamisessa kuntoon.

Shimajevin oli tarkoitus osallistua Euroopan neuvoston järjestämään kuulemistilaisuuteen, jonne oli kutsuttu Tshetshenian aselevon allekirjoittaneet osapuolet. Sekä kenraali Aleksandr Lebed että tshetsheenikomentaja Aslan Mashadov jäivät kuitenkin viime hetkillä pois tilaisuudesta. Vaikka Shimajevin johtama nelihenkinen tshetsheeniryhmä ehti saapua Strasbourgiin, sen ja EN:n edustajien väillä ei järjestetty virallista tapaamista.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.