Mainos

Tshetsheenien puolustus tiukkana

Tshetsheenitaistelijat vannovat puolustavansa Groznyin eteläpuolella sijatsevaa Urus-Martanin kaupunkia. Venäläiset suunnittelevat kaupungin valtausta kiristääkseen otettaan Groznyista. Venäläisjoukot ovat jatkaneet useiden kohteiden tulittamista tykein ja ohjuksin. He aikovat myös jumiuttaa satelliittipuhelinyhteydet Tshetsheniasta. Eilen katkaistiin alueen kännykkäyhteydet.

tshetsheenisotilas-tykittaa


Venäjä on puolestaan jälleen kiihdyttänyt iskujaan Tshetshenian pääkaupungin Groznyin ympärillä. Tshetsheenikomentajien mukaan venäläiset ovat tänään ampuneet ohjuksia Alhan-Jurtin ja Alhan-Kalan asuinalueille Groznyin lounaisosassa. Ohjuksia iskeytyi myös Shalin kaupunkiin, joka on yksi harvoista yhä tshetsheenisissien hallussa olevista kaupungeista.

Tshetshenian sotilasviranomaisten mukaan ohjusiskuissa tuhoutui ainakin 50 rakennusta. Sen sijaan ihmisuhreista ei ole tarkempaa tietoa. Venäjän ilmavoimat pommittivat tänään rajusti tshetsheenisissien tukikohtia. Selkenevän sään ansiosta taistelukoneet ja helikopterit pystyivät yön aikana tekemään 80 lentoa.
Tshetsheenijohtajat kiistivät tänään väitteet, joiden mukaan venäläiset olisivat piirittäneet Groznyin 80-prosenttisesti. Armeijan edustajan Mumadi Saidajevin mukaan venäläisillä on hallussaan alueita vain Groznyin pohjois- ja länsipuolella. Sen sijaan idästä ja etelästä tulevat kulkuväylät ovat yhä tshetsheenien hallussa, Saidajev sanoi.
(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.