Mainos

Tshernomyrdin pettynyt troikan neuvotteluihin

Venäjän Balkanin-erityislähettiläs Viktor Tshernomyrdin ei ole tyytyväinen Kosovon rauhanneuvottelujen edistymiseen. Tshernomyrdin kertoi uutistoimisto Interfaxille pettyneensä kolmikantaneuvotteluihin, koska ne eivät ole johtaneet tuloksiin. Hän vakuutti kuitenkin jatkavansa neuvotteluja EU-lähettiläs Martti Ahtisaaren ja Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Strobe Talbottin kanssa lähipäivinä.

Tshernomyrdin saapui aamupäivällä Belgradiin keskustelemaan Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevicin kanssa kriisin ratkaisumahdollisuuksista. Neuvottelumatkaa varjostaa kuitenkin se, että Milosevic asetettiin eilen syytteeseen Haagin kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa. Tshernomyrdin kuvasi Haagin tuomioistuimen päätöstä "käsittämättömäksi ja ikäväksi".
-Me tiesimme (syytteeseen asettamisesta), me varoitimme ja pyysimme "älkää tehkö tätä, sillä se vain mutkistaa tilannetta", Tshernomyrdin sanoi Moskovan Vnukovon lentokentällä juuri ennen lähtöään Belgradiin.
-Me matkustamme kuitenkin Belgradiin. Me neuvottelemme Jugoslavian laillisesti valitun presidentin kanssa ja jatkamme toimimista hänen kanssaan, Tshernomyrdin lisäsi.

Tshernomyrdinin oli alunperin tarkoitus matkustaa Belgradiin jo eilen, mutta neuvottelut presidentti Martti Ahtisaaren ja Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin kanssa Moskovassa venyivät suunniteltua pitempään. Neuvotteluissa ei saatu aikaan ratkaisevaa läpimurtoa, vaikka Ahtisaaren mukaan Venäjän ja Yhdysvaltain väliset näkemyserot olivatkin kaventuneet.

Maat kiistelevät ennen muuta kriisialueelle lähetettävien rauhanturvajoukkojen kokoonpanosta. Yhdysvallat haluaa Kosovoon Naton sotilaita ja Venäjä on tähdentänyt YK-vetoisen rauhanturvaoperaation merkitystä.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.