Mainos

Tshernomyrdin neuvotteli Lebedin kanssa

Venäjän vt. pääministeri Viktor Tshernomyrdin neuvotteli tänään Moskovassa Aleksandr Lebedin, Krasnojarskin kuvernöörin kanssa. Tshernomyrdin ja Lebed olivat yhtä mieltä siitä, kuinka nostaa Venäjän tämänhetkisestä talouskriisistä, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Sekä Tshernomyrdin että Lebed on usein mainittu presidentti Boris Jeltsinin seuraajaehdokkaina. Venäjän ruplan viime päivien syöksykierre on lisännyt vaatimuksia Jeltsinin eroamisesta. Jeltsin pysytteli tänäänkin metsästysmajallaan sadan kilometrin päässä Moskovasta. Lebed sanoi ennen tapaamistaan Tshernomyrdinin kanssa, että nykyisestä kriisistä voidaan päästä vain "järkähtämättömällä tariffi- ja veropolitiikalla".

Lebed sanoi olevansa "pohjattoman tympääntynyt joutavaan jutusteluun kun maa on syöksymässä perikatoon". Tshernomyrdin on Lebedin mukaan yksi niistä harvoista ihmisistä, joilla on mahdollisuus nostaa maa ahdingosta. Tshernomyrdiniä on nyt autettava "riippumatta siitä pitääkö hänestä vai ei", Lebed julisti Itar-Tassin haastattelussa.

Kenraali Lebed nousi julkisuuteen Moldovan ja Tshetshenian kiistojen selvittäjänä. Hän sai kolmanneksi eniten ääniä vuoden 1996 presidentinvaaleissa ja oli siviiliin siirryttyään lyhyen aikaa presidentti Boris Jeltsinin turvallisuuspoliittisena neuvonantajana.

(STT-AFP-Itar-Tass)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.