Mainos

Tshernomyrdin: Kolmas maailmasota lähellä

Venäjän Balkanin-lähettiläs Viktor Tshernomyrdin vakuutti tänään, ettei Venäjä puutu sotilaallisesti Jugoslavian kriisiin. Samalla hän kuitenkin varoitti, että selkkaus voi johtaa kolmanteen maailmansotaan. Tshernomyrdin sanoi olevansa omasta puolestaan valmis keskustelemaan länsimaiden johtajien kanssa väkivallan lopettamisesta Jugoslaviassa.

Venäjän Balkanin-lähettiläs Viktor Tshenomyrdin, joka tapasi Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin torstaina, kertoi tämän antaneen ymmärtää, että hän on valmis antamaan Kosovolle laajan itsehallinnon. -Ei ole mitään tarvetta pelotella ihmisiä sotalaivoilla. On vaara, että luisumme kolmanteen maailmansotaan ja se olisi viimeinen sota, Tshernomyrdin sanoi.

Venäjä aikoo hänen mukaansa seuraavaksi taivuttaa osapuolet rauhanomaiseen ratkaisuun. Milosevic on jo tehnyt suuria myönnytyksiä, nyt aion puhua Naton kanssa, hän sanoi. Tshernomyrdin, jonka presidentti Boris Jeltsin nimitti Balkanin-lähettilääksi aiemmin tässä kuussa, on kuvannut keskustelujaan Milosevicin kanssa ilmeisen optimistisesti. Hänen mukaansa Milosevic on valmis uusiin myönnytyksiin heti kun Nato on lopettanut pommituksensa. -Kosovoon on tietysti saatava laaja itsehallinto, ja Milosevic on jo suostunut tähän. Se on tärkeää, Tshernomyrdin sanoi. Seuraavaksi on aloitettava neuvottelut Jugoslavian ja albaaniyhteisön johtajien kanssa, hän lisäsi.

Tshernomyrdin sanoi, että Venäjä voi esittää tärkeää osaa sovittelijana Jugoslavian, albaanivähemmistön ja Naton välillä. Hän sanoi olevansa valmis matkustamaan Washingtoniin, Bonniin ja muihin pääkaupunkeihin selostaakseen lännen johtajille Milosevicin kanssa käymiään neuvotteluja.

Aiemmin oli arveltu, että Tshernomyrdin lentäisi viikonvaihteessa Washingtoniin, jossa Nato-maiden johtajat juhlivat puolustusliiton 50-vuotistaivalta. Matkasta ilmeisesti kuitenkin luovuttiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.