Mainos

Tshernobylin ydinvoimalassa toimintahäiriö

Höyryputkessa sattunut toimintahäiriö on pakottanut Tshernobylin ydinvoimalan viranomaiset supistamaan sähköntuotannon puoleen, amerikkalaisviranomaiset kertoivat illalla Suomen aikaa. Korjaustyöt saadaan päätökseen aikaisintaan ensi lauantaina

Tshernobyl

.

Häiriö ei tiettävästi ole aiheuttanut säteilyvuotoa ympäristöön. Säteilyarvot ovat kuitenkin kohonneet hiukan Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa, sillä voimalan lähistöllä riehuvat metsäpalot ovat levittäneet neljäntoista vuoden takaisessa turmassa ympäristöön päässyttä säteilyä.

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin on määrä vierailla Kiovassa 6. kesäkuuta sen jälkeen, kun hän on tavannut Venäjän uuden presidentin Vladimir Putinin Moskovassa. Amerikkalaisviranomainen, joka halusi ehdottomasti pysyä nimettömänä, vakuutti, ettei Clintonin ole syytä muuttaa suunnitelmiaan.

-Häiriö ei näytä vakavalta, hän vakuutti. Tshernobylin ydinvoimalassa sattui maailman tuhoisin ydinturma huhtikuussa 1986. Vain yksi voimalan reaktoreista on tätä nykyä toiminnassa.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.