Tshekki: Naton toimittava, jos Venäjä levittäytyy Ukrainaan

Tshekin presidentin mielestä länsimaiden pitää mahdollisesti lähettää Nato-joukkoja Ukrainaan, jos Venäjä yrittää ottaa haltuunsa Ukrainan itäosan.

Presidentti Milos Zeman kertoi kannastaan Tshekin yleisradioyhtiön haastattelussa. Hän kommentoi aihetta myöhään eilen sen jälkeen kun Venäjä-mieliset mielenosoittajat olivat vallanneet hallintorakennuksia Itä-Ukrainassa.

Tshekki on ollut sotilasliitto Naton jäsen vuodesta 1999.

Ukraina syytti sunnuntaina Venäjää levottomuuksien lietsomisesta Itä-Ukrainassa.

Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov sanoi, että mellakat olivat Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Ukrainan syrjäytetyn presidentin Viktor Janukovitshin masinoimia.

– Putin ja Janukovitsh määräsivät ja maksoivat Itä-Ukrainan viimeisimmän separatististen mellakoiden aallon, Avakov kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Venäjä-mieliset mielenosoittajat valtasivat sunnuntaina hallintorakennuksia useissa Itä-Ukrainan kaupungeissa. Mielenosoittajien ja poliisin kahakoissa loukkaantui useita ihmisiä.

Ukrainan presidentti Oleksandr Turtshynov kutsui turvallisuuspalvelujen johdon hätäkokoukseen levottomuuksien takia ja perui maanantaiksi kaavaillun matkansa Liettuaan.


Lue myös:

    Uusimmat