Mainos

Tshekki ei salli muuria romanialueen ympärille

Tshekin viranomaiset keskeyttivät eilen Usti nad Labemin kaupungissa rakennustyöt, joiden tarkoituksena oli pystyttää muuri erottamaan romanikortteli muusta kaupungista.

Usti nad Labemin paikallisviranomaiset hyväksyivät korttelin pituisen muurin rakentamisen sen jälkeen, kun alueen asukkaat olivat valittaneet metelistä ja siivottomuudesta romanien asuttamissa kerrostaloissa.

Toukokuussa Tshekin hallitus kielsi muurin rakentamisen, koska se katsoi muurin lietsovan rotusyrjintää. Paikallisviranomaiset eivät kuitenkaan välittäneet päätöksestä, vaan sanoivat sen olevan hallituksen sekaantumista paikallistason asioihin. Tshekin hallituksen lisäksi monet muut maat sekä ihmisoikeusjärjestöt ovat vastustaneet muurin rakentamista kiivaasti. EU, jonka kanssa Tshekin on määrä aloittaa jäsenyysneuvottelut ensi vuosikymmenellä, on vaatinut Tshekin hallitukselta tehostettuja toimia romanien sopeuttamiseksi yhteiskuntaan.

Viime kuukausien aikana sadat Tshekin ja Slovakian romanit ovat anoneet turvapaikkaa länsimaista vedoten rotusyrjintään. Tshekin 10,3 miljoonasta asukkaasta on romaneja 300 000.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.