Mainos

Tshekin uusi hallitus aloitti

Tshekin presidentti Vaclav Havel nimitti tänään maahan uuden hallituksen, jota johtaa pääministeri Josef Tosovsky. Presidentti ojensi henkilökohtaisesti kaikille ministereille näiden salkut Prahan linnassa järjestetyssä tilaisuudessa ja valoi uskoa hallituksen toimintakykyyn.

- Pääministeri Tosovsky onnistui muodostamaan hallituksen, jolla on mahdollisuus tuoda politiikkaan uutta henkeä ja dynamiikkaa, avata sille uusia uria ja uudistaa kansalaisten luottamus demokraattiseen järjestelmään, Havel sanoi.

Pääministerin mukaan uuden hallituksen tärkeimpiä tehtäviä ovat neuvottelut Tshekin EU- ja Nato-jäsenyydestä. Hallitus on luvannut myös jatkaa uudistuksia erityisesti yksityistämisten parissa ja kehittää hallituksen tietojärjestelmiä. Uuden hallituksen toimikausi on rajoitettu ja se kestää ilmeisesti vain tämän vuoden.

Pääministeri Tosovsky on entinen Tshekin keskuspankin pääjohtaja. Presidentti valitsi hänet kokoamaan hallitusta sen jälkeen kun edellinen hallitus kaatui rahoitusskandaaleihin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.