Mainos

Tshekin tv-johtaja ei aio erota

Tshekin valtiollisen television CT:n kiistelty johtaja Jiri Hodac kieltäytyy eroamasta, vaikka maan parlamentti piti lauantaina hänen eroaan välttämättömänä televisiokriisin ratkaisemiseksi. Hodac ilmoitti eilen uutispäälliköksi nimittämänsä Jana Bobosikovan välityksellä, ettei hän "ole valmis eroamaan". Lakkoilevat toimittajat ovat pitäneet uutistoimitusta kaksi viikkoa miehitettynä: he syyttävät Hodacia entisen pääministerin Vaclav Klausin oikeistolaisen ODC-puolueen etujen ajamisesta.

Hodac ei aio kuitenkaan ilmestyä työpaikalleen maanantaina, vaan levännee vielä kolme päivää. Hän joutui torstaina sairaalaan sydämen toimintahäiriön vuoksi. Tshekin television hallintoneuvosto kokoontuu tänään keskustelemaan kriisistä, mutta on "hyvin epätodennäköistä", että Hodac erotetaan, arvioi muuan television edustaja. Erottamiseen vaaditaan kuusi ääntä kahdeksanjäsenisessä neuvostossa. Kolme - ODS-puolueen nimittämää - jäsentä ilmoitti jo eilen äänestävänsä erottamista vastaan.

Tshekin parlamentin alahuone vaati lauantaina Hodacin erottamista, mutta sillä ei ole tarvittavia valtuuksia. Yli 100 000 ihmistä osoitti istunnon aikana mieltään Prahan Vaclavinaukiolla. Mielenosoitus oli suurin sitten kommunismin.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.