Mainos

Tsekkikoplaa epäillään kymmenistä omaisuusrikoksista

Kahden miehen ja yhden naisen koplaa epäillään kymmenistä omaisuusrikoksista eri puolilla Suomea. Keskiviikkona tsekkiläiset anastivat Heinävedellä kultaliikkeestä huomattavan määrä pääasiassa erilaisia kultaketjuja liikkeen aukioloaikana.

Tekotapa on ollut lähes poikkeuksetta sama. Toinen miehistä on esittänyt olevansa kiinnostunut milloin mistäkin tuotteesta saaden henkilökunnan loitommalle, jonka aikana toiset ovat suorittaneet anastuksen, Savonlinnan poliisi kertoo.

Heinävedeltä tsekit suuntasivat pohjoiseen tehden matkallaan uusia rikoksia. Kopla jäi kiinni Heinävedellä saatujen havaintojen ja tuntomerkkien perusteella Pohjois-Suomessa. Tsekit ovat liikkuneet mustalla Audi A4 - merkkisellä henkilöautolla.

Savonlinnan poliisin mukaan maassamme on liikkunut, liikkuu ja tulee jatkossakin liikkumaan lukuisia samantyyppisiä ulkomaalaisia ammattirikollisia.

Lähes aina tekotapa on samanlainen eli rikoksen tekemiseen osallistuu vieraalla kielellä asioiden pieni porukka, jonka avulla henkilökunnan huomiota suunnataan toisaalle, jolloin toiset voivat suorittaa anastuksia.

Suosituimpia kohteita tuntuvat olevan sellaiset pienehköjen paikkakuntien liikkeet, joissa tapahtuma-aikaan ei ole juurikaan muita asiakkaita ja vain vähän henkilökuntaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.