Mainos

Tsekin presidentti valtiovierailulla

Keskusteluissa käsitellään muun muassa ajankohtaisia Euroopan unioniin liittyviä kysymyksiä.

Tsekin presidentti Vaclav Klausin valtiovierailun viralliset tulojuhlallisuudet järjestetään aamupäivällä presidentinlinnan edustalla. Presidentti Klaus ja rouva Livia Klausova saapuivat Suomeen eilen illansuussa.

Presidentti Klausin ja presidentti Tarja Halosen viralliset keskustelut ovat ohjelmassa heti vastaanottojuhlallisuuksien jälkeen. Keskusteluissa käsitellään muun muassa ajankohtaisia Euroopan unioniin liittyviä kysymyksiä. Keskeisellä sijalla lienevät siten Ranskan ja Hollannin kansanäänestykset EU:n perustuslaista. Presidentti Klaus tunnetaan euroskeptikkona, ja hän vastustaa perustuslakia.

Iltapäivällä presidentti Klaus laskee seppeleen Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle. Presidentit lounastavat Helsingin kaupungin vieraina. Presidentit osallistuvat myös Kampin keskuksen terminaalin ja liikekeskuksen vihkimistilaisuuteen iltapäivällä Helsingin ydinkeskustassa.

Presidentti Klaus vierailee myös eduskunnassa ja keskustelee puhemies Paavo Lipposen kanssa. Illansuussa hän pitää Paasikivi-seurassa luennon Tsekin kokemuksista jäsenyydestä EU:ssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.