Mainos

TS: Yliopisto mokasi - opiskelijoiden henkilötunnukset vuotivat nettiin

Jyväskylän yliopistossa selvitetään parhaillaan, miten kauan opiskelijoiden henkilötunnuksia sisältänyt lista ehti olla internetissä. Hallintojohtaja Kirsi Moisanderin mukaan listassa oli noin 4800 nimeä ja henkilötunnusta.

Virheen korjaamista on Moisanderin mukaan hidastanut se, että asia tuli ilmi heinäkuussa. Tuolloin virheen tehnyt työntekijä oli lomalla eikä heti lukenut opiskelijoiden lähettämiä sähköposteja. Sen jälkeen tietojen poistaminen kaikista mahdollisista välimuisteista on Moisanderin mukaan kestänyt muutamia viikkoja.

Yliopisto paljasti netissä nimilistan, jossa oli näkyvillä opiskelijoiden henkilötunnuksia. Listan opiskelijat olivat olleet vaihdossa ulkomailla. Asia paljastui, kun muutama listalla ollut opiskelija oli hakenut omalla nimellään tietoja hakukone Googlella.

Listalla oleville opiskelijoille lähetetyssä sähköpostissa todetaan, että henkilötunnukset olivat "muutaman kuukauden ajan" suojaamattomassa kansiossa. Siinä ei kuitenkaan tarkenneta, kuinka kauan tiedosto on ollut julkinen. Viestissä todetaan, että tiedostoa ei enää pitäisi löytää googlettamalla.

Turun Sanomien mukaan asia tuli yliopiston tietoon heinäkuun alussa, mutta yliopisto tiedotti opiskelijoille siitä vasta eilen.

Jyväskylän yliopiston hallintojohtaja Kirsi Moisander sanoo Turun Sanomille, että asia on vakava ja identiteettivarkaus mahdollinen. Hänen mukaansa lista tallennettiin väärään paikkaan vahingossa.

Tietosuojavaltuutettu aikoo lähettää yliopistolle asiasta selvityspyynnön, lehti kertoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.