Mainos

TS: Yksityissairaaloiden virheet kalliita yhteiskunnalle

Yksityisissä sairaaloissa aiheutuneiden virheiden korjaaminen tulee kalliiksi julkiselle terveydenhuollolle, kirjoittaa Turun Sanomat.

Asiasta kertoo lehdelle terveysoikeuden professori, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen.

Suomessa ei tilastoida paljonko julkiseen terveydenhuoltoon päätyy komplikaatiopotilaita yksityissektorilta. Husin Lehtosen mukaan yksityisissä sairaaloissa aiheutuneiden komplikaatioiden hoidosta aiheutuu julkiselle terveydenhuollolle vuosittain miljoonien eurojen kustannukset.

Lehtosen mielestä julkisten sairaaloiden pitäisi saada tällaisissa tapauksissa hoitokustannukset korvatuiksi yksityisen sektorin potilasvakuutuksista. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan asiasta on keskusteltu, mutta lakimuutosta ei valmistella.

Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtajan Merja Hirvosen mukaan julkinen sairaala lähettää laskun potilaan kotikuntaan, jos se hoitaa oman tai yksityisen sektorin tekemässä leikkauksessa aiheutuneen komplikaation.

- Kunnan kulu ei vähenisi, jos hoito toteutettaisiin vain julkisissa sairaaloissa, Hirvonen sanoo liiton tiedotteessa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.