Mainos

TS: Vanhemmat kaappasivat huostaanotetun lapsensa

Lapsensa törkeästä pahoinpitelystä tuomittu isä sekä syytteestä vapautettu lapsen äiti veivät reilun vuoden ikäisen lapsensa luvatta sijaiskodista ja pakenivat tämän jälkeen luultavasti maasta, kertoo aamun Turun Sanomat. Tapaus sattui Kaarinassa viime maaliskuussa.

Tapahtumaketju sai alkunsa lokakuussa 2011, jolloin Kaarinan sosiaalitoimi vaati saman vuoden helmikuussa syntyneen lapsen huostaan ottamista. Hakemus perustui epäilyyn, että lasta olisi pahoinpidelty.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsikin isän seuraavana keväänä lapsensa törkeästä pahoinpitelystä. Äidin syytteet oikeus hylkäsi.

Lapsi otettiin huostaan, mutta vanhemmat hakivat tämän luvattomasti viime maaliskuussa sijaiskodista ja pakenivat paikalta. Vanhempien epäillään poistuneen Suomesta, eikä heitä tiettävästi ole tavoitettu.

Turun hallinto-oikeuteen huostaanottohakemus päätyi vasta kesäkuussa. Hallinto-oikeus päätti hylätä hakemuksen, koska sen mukaan ei ollut mahdollista saada riittävästi tietoa lapsen senhetkisistä olosuhteista. Lapsen olojen selvittäminen oli oikeuden mukaan mahdotonta, koska vanhempia ja lasta ei ollut tavoitettu.

Korkein hallinto-oikeus päätyi vastakkaiselle kannalle. Sen mukaan oli selvää, että lapsen kehitys ja terveys ovat vakavasti vaarantuneet. KHO:n mukaan hallinto-oikeuden päätös merkitsisi käytännössä sitä, että vanhemmat voivat estää lapsensa huostaanoton pakenemalla ja piilottamalla lapsensa.

Kaarinan johtava sosiaalityöntekijä Marjo Oinonen ei halunnut kommentoida tapausta millään lailla vaitiolovelvollisuutensa vuoksi. Hän ei kommentoinut myöskään sitä, ovatko sosiaaliviranomaiset jättäneet lapsen kaappaamisesta tutkintapyynnön poliisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.