Mainos

TS: Työttömyyskassa möhli - 50 henkilötunnusta vääriin käsiin

Noin 50 ihmisen nimet ja henkilötunnukset päätyivät vääriin käsiin työttömyyskassan möhlittyä, kertoo Turun Sanomat.

Virheen selvittämistä hidasti se, että Yleinen työttömyyskassa (YTK) ja Kaarinan työ- ja elinkeinotoimisto (TE) yrittivät sysätä vastuuta toinen toisilleen.

Tilanne sai alkunsa, kun kaarinalaismieheltä evättiin työttömyyspäivärahat, koska hän ei ollut osallistunut työttömille järjestettyyn koulutukseen saatuaan työpaikan. Hän valitti pidätyksestä Yleiseen työttömyyskassaan, joka lähetti miehelle tiedoksi Kaarinan TE-toimiston lausunnon asiasta.

Osaksi kirjettä oli kuitenkin niitattu kaikkien samaan koulutukseen hakeneiden nimet ja henkilötunnukset.

Mies ilmoitti haltuunsa päätyneestä listasta TE-toimistoon, jonka epäili lähettäneen sen. Toimistosta kuitenkin kiistettiin Turun Sanomille, että moinen lista olisi voinut saada alkunsa heidän käsissään.

Tämän jälkeen alkoi osapuolten välinen pallottelu, kun YTK eikä TE-toimisto uskonut tehneensä virhettä.

Lopulta YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen myönsi virheen tapahtuneen, mutta syytti myös TE-toimistoa. Hänen mielestään kyseistä nimilistaa ei olisi pitänyt saapua edes YTK:lle.

Kaarinan TE-toimiston johtaja Hannu Roslakka on asiasta eri mieltä, ja sanoo, että kyseinen lista lähetetään työttömyysturvan maksajalle.

Tietosuojavaltuutettu harkitsee tapauksen tutkimista

Molemmat osapuolet aikovat teroittaa käytäntöjään, eikä aivan syyttä.

Väärissä käsissä henkilötunnus mahdollistaa toisen ihmisen identiteetin varastamisen. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan esimerkiksi monissa verkkopalveluissa tunnistautumiseen riittää nimi ja henkilötunnus. Hänen mukaansa tämänkaltaisia virheitä ei saisi tapahtua.

– Tällaisissa tapauksissa on kyse aina tietämättömyydestä, huonosta asenteesta, heikosta johtamisesta ja huonosti suunnitelluista tietojärjestelmistä, Aarnio kritisoi TS:lle.

Hän ei kuitenkaan halua arvioida, ovatko tietoja huolimattomasti käsitelleet viranomaiset rikkoneet lakia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.