Mainos

TS: Todisteet tunnin myöhässä – kidutettu mies karkotettiin

Turvapaikkaa Suomesta hakenut tshetsheeni ehdittiin käännyttää Suomesta vain tuntia ennen kuin todisteet kidutuksesta saatiin paperille, uutisoi Turun Sanomat.

Lehden mukaan mies olisi saanut jäädä maahan, jos YK:n kidutuksen vastaisen komitean CAT:n (Committee against Torture) laatima todistus kiduttamisesta olisi tullut ajoissa.

Kun todistusta ei saatu ajoissa, tshetshenialainen mies kuljetettiin Oulusta Lappeenrantaan, missä hänet ohjattiin Pietariin menevään junaan.

Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtaja Kerkko Paanasen mukaan mies on joutunut kidutuksen uhriksi kotimaassaan Tshetsheniassa, ja koko hänen perheensä on paennut maasta. Hänen veljensä on saanut turvapaikan toisesta EU-maasta.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajan Esko Repo ihmettelee, miksi todistusta kiduttamisesta ei haettu aikaisemmin, koska hakuprosessit ovat pitkiä. Revon mukaan todistuksen olisi pitänyt ehtiä, jos sitä olisi haettu ajoissa. Mies voi hakea turvapaikkaa Suomesta uudestaan ja esittää todistuksen tuolloin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.