Mainos

TS: Suunnitelmat sota-ajan väestönsiirroista uusitaan

Mahdollisen sotatilan aikaisista väestönsiirroista ja evakuoinneista laaditaan uutta ohjeistusta, kirjoittaa Turun Sanomat. Sisäministeriön mukaan syynä ovat muun muassa väestönsuojien rakentamisesta käyty keskustelu sekä pelastuslakiin ja valmiuslakiin tulleet muutokset.

Uusissa ohjeissa linjataan muun muassa sitä, kuinka iso osa kansalaisista pitäisi siirtää paikasta toiseen joukkoliikennevälineillä ja miten iso osa suomalaisista hoitaisi siirtymisensä pois kriisialueilta itsenäisesti.

– Nykyisen arvion mukaan suurin osa väestöstä liikkuisi omilla autoillaan ja loput tarvitsisivat yhteiskuljetuksia, kertoo lehdelle sisäministeriön ylitarkastaja Ilpo Helismaa.

Ministeriö varoittaa luopumasta väestönsuojien rakentamista koskevasta velvoitteesta. Suojien rakentamista on jarruteltu kustannussyillä.

– Jos väestönsuojien rakentaminen lopetetaan, menetetään pikkuhiljaa kapasiteettia, jonka rakentaminen on kestänyt 50 vuotta. Jos nyt tehdään virheratkaisu, sen korjaaminen kestäisi toiset 50 vuotta, Helismaa varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.