Mainos

TS: Suomen yleisin arkkumalli halutaan kieltää - aiheuttanut vaaratilanteita

Suomen suosituin ruumisarkkumalli halutaan kieltää, kertoo tiistain Turun Sanomat. Syynä tähän on se, että keinokuituisilla kankailla verhoiltu arkku on aiheuttanut vaaratilanteita krematorioissa. Vahinkoja on syntynyt niin työntekijöille kuin kalustolle.

- Arkun päälle kiinnitetyt nauhat ovat leimahtaneet irti, kun arkku on menossa uuniin. Pahimmillaan kuumat nauhat ovat osuneet krematoriotyöntekijän kasvoille, sanoo Kirkkohallituksen maankäyttöpäällikkö Harri Palo lehdessä.

Keinokuitujen ongelmat on tiedetty jo vuosia. Nyt Kirkkohallitus on tilannut Turun Sanomien mukaan krematorioihin Työturvallisuuskeskukselta erityisen oppaan, joka valmistuu tänä vuonna. Sen rinnalle tullee myös normi arkkumateriaaleista.

- Jatkossa on selvitettävä, halutaanko arkkutyyppi kieltää ministeriön asetuksella vai riittääkö siihen Kirkkohallituksen päätös, toteaa Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Hannu Lamminen.

Suomi, Viro ja Venäjä ovat ainoita Euroopan maita, joissa arkut verhoillaan kankaalla. Esimerkiksi länsinaapurissa Ruotsissa krematoriot hyväksyvät vain puuarkkuja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.