TS: Raaka punajuuri saattanut aiheuttaa ruokamyrkytyksiä

Raa'an punajuuren epäillään aiheuttaneen ruokamyrkytyksen usealle. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tietoon on tullut tänä syksynä jo neljä tapausta, joissa punajuuri on aiheuttanut myrkytysoireita. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Tuorein tapaus sattui lokakuussa turkulaisessa henkilöstöruokalassa, jossa 14 ihmistä sai myrkytysoireita punajuuriraastetta syötyään. Oireet alkoivat nopeasti ruokailun jälkeen, ja osa sairastuneista oksensi rajusti.

Eviran mukaan pahoinvointi ei voinut johtua ravintolan hygieniasta. Viraston selvityksessä ilmeni, että suurin osa oireita saaneista oli syönyt raakaa punajuuriraastetta. Kaikki raastetta syöneet eivät kuitenkaan oireilleet.

Analysoiduista ruokanäytteistä ei ole löytynyt ruokamyrkytysbakteereja. Evira selvittää parhaillaan, voivatko myrkytysoireet liittyä esimerkiksi punajuuren sisältämään oksaalihappoon.

Virasto ei ole toistaiseksi katsonut tarpeelliseksi asettaa rajoituksia raa'an punajuuren syönnille.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat