Mainos

TS: Puolustusvoimat korvasi vaaralliset räjähdepiilonsa betonirakenteilla ja turvavalleilla

Puolustusvoimat on korvannut Turun Sanomien mukaan kymmeniä vaarallisia räjähdevarastojaan uusilla maapeitteisillä betonisuojilla. Puolustusvoimat säilöö Suomen metsissä kymmeniä tuhansia kiloja räjähteitä.

Satoja räjähdesuojia ryhdyttiin suojaamaan paremmin sen jälkeen, kun pääesikunnan teknillinen tarkastusosasto piti varastoja vaarallisina ja jopa lainvastaisina. Tarkastusosaston mukaan surkea varastointi oli huomattava ympäristöriski.

Puolustusvoimat käynnisti vuonna 2002 massiivisen rakennusprojektin suunnittelun. Projektin tarkoituksena oli saattaa sadat räjähdesuojat turvallisiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Uusien betonisuojien rakentaminen alkoi vuonna 2008. Sen jälkeen puolustusvoimien maille on rakennettu 70 maapeitteistä varastosuojaa. Ne ovat betonirunkoisia rakennuksia, joiden päälle on kasattu maata vähintään 60 sentin kerros.

Puolustusvoimien turvallisuusmääräysten vuoksi räjähdevarastojen tarkkaa sijaintia ei kerrota julkisuuteen. Suuria varastoja, joissa voi olla kymmeniä tuhansia kiloja räjähteitä, on ainakin Ähtärissä, Hartolassa ja Haapajärvellä.

Uudistustyön kustannukset ovat noin sata miljoonaa euroa.

(MTV3 - TS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.