Mainos

TS: Passia voi pian hakea verkossa

Ensi vuonna passia on mahdollista hakea sähköisesti ja sen pystyy myös maksamaan verkossa, kirjoittaa Turun Sanomat. Hakijan tarvitsisi käydä poliisiasemalla vain kerran luovuttamassa biometriset tunnistetietonsa. Uuden passin voisi noutaa R-kioskilta.

Mikäli eduskunta hyväksyy käsittelyssä olevan aloitteen, biometrisen passin omistaja pystyy jatkossa tilaamaan sähköisesti uuden passin asioimatta lainkaan poliisilaitoksella.

Poliisihallituksen lupahallintopäällikön Minna Gråstenin mukaan sähköiseen uudistukseen ei liity väärinkäytösten mahdollisuutta, sillä asiakkaan pitää tunnistautua järjestelmään verkkopankkitunnuksilla.

Poliisi ulkoistaa lähes kaikki asiakirjatoimitukset

Poliisi aikoo lähivuosina ulkoistaa kaikkien asiakirjojen toimitukset pika- ja expresspasseja lukuun ottamatta.

Ensi kesänä ulkoistetaan järjestyksenvalvoja-, vartija- ja turvasuojaajakorttien toimittaminen hakijoille. Myös passien ja henkilökorttien hankinta kilpailutetaan parin vuoden kuluttua yhdessä, jotta ne voitaisiin noutaa samasta paikasta. Poliisi on jo ulkoistanut ajokorttien ja aselupien toimituksen Itellalle ja passien toimituksen R-kioskeille.

Ulkoistamisen tarkoituksena on vapauttaa poliisin aikaa lupahakemuksiin ja lupien seurantaan. Lisäksi poliisin tavoitteena on vähentää henkilökohtaista asiointia poliisilaitoksella lisäämällä verkkopalveluja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.