Mainos

TS: Paistijauheliha kadonnut kaupan hyllyiltä

Paistijauheliha-nimellä myytävä jauheliha on lähes kadonnut kaupoista sen jälkeen, kun Elintarviketurvallisuusvirasto Evira päätti, että paistijauheiha saa sisältää ainoastan paistiksi luokiteltavia ruhonosia, kirjoittaa Turun Sanomat.

Naudan paistijauhelihaksi saa nykyisin kutsua vain lihaa, jossa on naudan ulko-, sisä-, kulma- tai paahtopaistia. Aiemmin paistijauhelihassa saattoi olla paistia vain viisi prosenttia.

Eviran uusi suositus astui voimaan heinäkuun alussa, mutta vielä tämän viikon aikana kaupoista voi löytyä jauhelihapakkauksia, joissa on vanhat pakkausmerkinnät.

Lähes kaikki paistijauhelihan nimellä ennen myydyt tuotteet ovat vaihtaneet nimeään. Entistä paistijauhelihaa myydään nyt muun muasa vähärasvaisena naudan jauhelihana.

Eviran suositusten mukainen paistijauheliha on Turun Sanomien mukaan käytännössä täysin uusi tuote, jota on markkinoilla toistaiseksi vielä hyvin vähän.

Suurista lihataloista Snellman on jo tuonut oman paistijauhelihansa markkinoille ja HK valmistaa paistijauhelihaa Pirkka-tuotemerkille. Atria on ilmoittanut tuovansa vastaavan tuotteen myyntiin loppukesän aikana.

Uusien suositusten mukaisen paistijauhelihan kilohinta on huomattavista vanhaa paistijauhelihaa korkeampi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.