Mainos

TS: Naisen syöpäepäilyjä ei uskottu – kuoli 3 kuukautta lähetteestä

Turun Sanomat kertoo tapauksesta, josta rintasyövän etäpesäkkeitä hoidettiin tulehduksena ja iskiaksena, vaikka potilas itse vaati syöpätutkimuksia.

75-vuotiaalla naisella alkoi ilmetä pahoja selkä- ja jalkakipuja kolme vuotta rintasyövän sairastamisen jälkeen. Hän epäili syöpänsä levinneen ja toivoi pääsevänsä magneettikuvaukseen.

Lääkäri ei kuitenkaan nähnyt merkkejä syövästä, vaan epäili limapussin tulehdusta tai iskiashermon pinnetilaa.  Nainen hakeutui myös yksityiselle lääkäriasemalle, jossa kipujen syynä pidettiin niin ikään iskiashermon pinnetilaa.

Kipujen pahentuessa nainen oli itse yhteydessä syöpätautien poliklinikalle ja toivoi pääsevänsä syöpälääkärin vastaanotolle, mutta häntä neuvottiin olemaan yhteydessä terveyskeskukseen.

Naista hoidettiin kipulääkkeillä ja fysioterapialla. Hän tapasi neljää lääkäriä ja hoitajia 18 kertaa

"Elinikää olisi voitu pidentää"

Kun nainen lopulta pääsi magneettikuvaukseen, kaikissa nikamissa havaittiin syövän etäpesäkkeitä.

Oli kulunut jo kymmenen kuukautta siitä, kun nainen oli hakeutunut lääkäriin epäiltyään syövän levinneen. Nainen kuoli pitkälle edenneeseen rintasyöpään kolme kuukautta lähetteen saamisesta syöpäosastolle.

Terveysalan valvontavirasto Valviran mukaan naisen elinaikaa olisi voitu pidentää tai kärsimystä vähentää oikeaoppisella hoidolla. Valviran asiantuntijan mukaan lääkärin pitäisi vastaavassa tilanteessa epäillä syövän leviämistä.

Hoitohenkilökunta selvisi tapauksesta ilman huomautusta.

Lähde: Turun Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.