Mainos

TS: Mies sytytti verhonsa tuleen ja lähes tappoi naapurinsa – 4 vuotta vankeutta

Kotinsa verhot tuleen sytyttänyt mies sai neljän vuoden vankeustuomion, kertoo Turun Sanomat. Naapuri oli kuolla palossa.

Kaksikerroksisessa puutalossa asunut mies sytytti helmikuussa asuntonsa verhot tuleen ja poistui paikalta. Samassa talossa asui kaksi muutakin miestä, jotka hän jätti taloon teostaan kertomatta.

Turun Sanomien mukaan palon sytytettyään ja talosta poistuttuaan mies soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti tulipalosta, muttei kertonut, että talon sisällä oli ihmisiä. Toinen talossa olleista miehistä heräsi meteliin ja pääsi ulos talosta.

Savusukeltajat löysivät viimeisen asukkaan tajuttomana lattialta, kriittisessä tilassa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus totesi palon sytyttäneen miehen syylliseksi toukokuussa. Mielentilatutkimuksessa hänet todettiin syyntakeiseksi. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen tuhotyöhön, törkeään pahoinpitelyyn ja pahoinpitelyyn.

Mies joutuu maksamaan 5500 euron korvaukset naapureilleen ja 60 000 euroa talon omistaneelle uudenkaupungin kaupungille ja vakuutusyhtiölle.

Palon sytyttänyt mies kiisti syytteet ja kertoi, ettei tarkoituksena ollut polttaa taloa tai vahingoittaa naapureita, vaan ajatteli, että oven sulkeminen sammuttaisi liekit. Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.