Mainos

TS: Kaksi lasta joutui tehohoitoon – kolmea Turun työntekijää epäillään rikoksesta

Turun Sanomien mukaan kolmea Turun kaupungin työntekijää epäillään rikoksesta tapauksessa, jossa viisi lasta sairastui vaaralliseen ehec-infektioon kesällä 2012. 

Poliisin mukaan tartunnat olivat peräisin Kuralan Kylämäestä, jota Turun kaupungin museokeskus ylläpitää. Lapset sairastuivat, kun he olivat juoneet Kylämäestä peräisin olevaa raakamaitoa.

Tilanne oli vakava, sillä kaksi sairastuneista lapsista joutui tehohoitoon hemolyyttis-ureemiseen oireyhtymän takia, jonka bakteeri aiheutti. 

Rikos vai tapaturma?

Oleellinen ja edelleen avoin kysymys on se, että oliko tartunnoissa kyse tapaturmasta vai rikoksesta. 

– Tekikö joku jotakin tai jätti tekemättä jotakin sellaista, jonka vuoksi ehec-bakteeria pääsi leviämään raakamaidon kautta lapsiin, tutkinnanjohtaja Satu Värri kysyy TS:n jutussa. 

Rikoksista epäillyistä kaksi on valvontatehtävissä olevaa virkamiestä, ja jutun rikosnimikkeet ovat virkavelvollisuuden rikkominen, virkavelvollisuuden laiminlyönti ja törkeä vammantuottamus. 

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kommentoi, että raakamaito on riski lapsille ja vanhuksille. Siksi on epäselvää, onko vastuu tapauksesta lasten vanhemmilla vai maidontuottajilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.