Mainos

TS: Isä yritti rauhoitella lastaan - pojan jalka murtui

Oikeus tuomitsi kiukuttelevan pojan terassilta alas työntäneen isän maksamaan korvauksia lapselleen. Tilanteessa pojan jalka murtui. Asiasta uutisoi Turun Sanomat

Tapaus sattui viime vuoden kesäkuussa mökillä Salossa. Perheen uhmaikäinen poika alkoi raivota, jolloin isä yritti rauhoitella rimpuilevaa lasta. Tässä yhteydessä hän tönäisi lapsen alas terassilta. Pojan sääriluu murtui ja se jouduttiin kipsaamaan.

Turun Sanomien mukaan tapauksen tekee erikoiseksi se, että isä ilmoitti asiasta heti lastensuojeluun. Isä halusi, että perhe puhuisi asiasta heti asiantuntijoiden kanssa eikä tapaus jäisi kaivelemaan.

Oikeudessa isä myönsi työntäneensä lapsen alas terassilta tahallaan. Hän kertoi, ettei osannut ajatella, että lapseen voisi sattua.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan isän olisi pitänyt ymmärtää, että putoaminen terassilta voi aiheuttaa lapselle vammoja. Oikeus piti kuitenkin isän toimintaa tapahtuneen jälkeen hyvin vastuullisena.

Oikeuden mukaan hän syyllistyi pahoinpitelyyn, mutta hänet jätettiin vastuullisen toiminnan ja suuren vahingonkorvausvastuun takia tuomitsematta rangaistukseen. Kipu- ja kärsimyskorvauksia hän joutuu maksamaan pojalleen 3 500 euroa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.