Mainos

TS: Huipputulos ei taannut bonuksia Nokian työntekijöille

Nokian mukaan tulospalkkion rajat eivät täyttyneet viime vuoden jälkipuoliskolla. Lähes kaikilla yhtiön työntekijöillä on kuitenkin omat henkilökohtaiset palkkiot tai bonukset.

Nokian työntekijöille ei heru bonuksia ennätystuloksesta huolimatta, kertoo Turun Sanomat tänään. Yhtiön henkilöstö sai torstaina toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon allekirjoittaman sähköpostiviestin, jossa todettiin, että bonusrajoja ei saavutettu.

Nokia teki viime vuonna 5,5 miljardin liikevoiton, ja yhtiön viime vuoden liikevaihto nousi 41 miljardiin euroon.

Tulospalkkion maksamiselle asetetut rajat eivät yhtiön johdon mukaan täyttyneet viime vuoden jälkipuoliskolla. Tulostavoitteeksi oli asetettu 0,60 euroa osaketta kohti, mutta tulos jäi 0,53 euroon.

Nokian bonusjärjestelmään (Connecting People Bonus) kuuluvat kaikki Nokian työntekijät lukuun ottamatta optiojärjestelmissä olevia avainhenkilöitä ja ylintä johtoa. Bonusjärjestelmän mukaan tulospalkkiota voidaan maksaa 1-5 prosenttia bruttopalkasta, jos osakekohtaiselle tulokselle asetettu tavoite ylittyy.

Nokian optiotkaan eivät ole Turun Sanomien mukaan entisessä iskussaan. Yhtiön johtokunnan jäsenet saivat viime toukokuussa uusia optioita, joiden merkintähinta on 18,02 euroa. Nokian osakekurssi oli perjantaina 16,60 euron tuntumassa.

Nokia kertoi torstaina vähentävänsä yhtiön optioita ja siirtyvänsä osakepalkkioihin.

Nokia maksoi viime vuonna bonuksina 400 miljoonaa

Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen myöntää, että nokialaiset eivät saaneet jälkimmäiseltä vuosipuoliskolta Connecting People Bonusta.

- Tavoitteet olivat erittäin kunnianhimoiset näin jälkikäteen ajatellen, ja ne eivät toteutuneet, Suominen sanoo.

Suurimmalla osalla nokialaisista on kuitenkin omat henkilökohtaiset palkkiot tai bonukset. Nokia maksoi viime vuonna kaikkiaan 400 miljoonan euron bonukset henkilöstölleen. Yhtiön viime vuonna maksamat palkkiot ovat hieman edellisvuotta pienemmät, sillä se maksoi vuonna 2005 bonuksia 500 miljoonan euron edestä.

- Projektibonukset, tuotantobonukset ja Connecting People Bonus ensimmäiseltä vuosipuoliskolta sekä tulosperusteiset osakepalkkiot, Suominen luettelee Nokian viime vuonna maksamia palkkioita.

Nokialla on Suomisen mukaan vain muutama tuhat sellaista työntekijää, jotka saavat vain Connecting People Bonukset. Nokialla on kaikkiaan 68 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.