Mainos

TS: Helsingin telakalle 300 miljoonan tilaus Venäjältä

Helsingin telakka on saanut 300 miljoonan euron arvoisen jäänmurtajatilauksen, uutisoi Turun Sanomat.

Lehden mukaan telakalla rakennetaan kolme jäänmurtajaa venäläisvarustamo Sovcomflotille. Murtajat on suunnitellut suomalainen arktisten alusten suunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto Aker Arctic.   

Sovcomflot on sopinut alusten hankkimisesta Venäjän suurimman varustamon United Shipbuilding Companyn (USC) kanssa. USC omistaa Helsingin telakasta puolet. Toinen puoli on korealaisyhtiö STX:n hallussa.  

Alukset rakennetaan yhteistyössä venäläisten ja suomalaisten laivanrakentajien kanssa. Alusten runkotyöt tehdään USC:n Viipurin telakalla, mutta Turun Sanomien tietojen mukaan alukset rakennetaan ja varustetaan Arctech Helsinki Shipyard -telakalla.  

Helsingin telakka sai Sovcomflotilta tilauksen viimeksi huhtikuussa, kun yhtiö tilasi 100 miljoonan arvoisen jäätä murtavan huoltoaluksen. Nyt tilattavat alukset ovat uudistettuja versioita samasta aluksesta. Ne rakennetaan toimimaan vaativissa olosuhteissa Sahalinin ympäristössä Ohotanmeren alueen öljy- ja kaasukentällä.  

Helsingin telakalla on aikaisemmin rakennettu Sovcomflotille kaksi jäätä murtavaa alusta. Ne luovutettiin vuosina 2012 ja 2013. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.