Mainos

Trumpin ja Putinin tapaamisessa luotiin liennytyksen ilmapiiri – pöydässä istui kaksi omavaltaista johtajaa: "Ei se nyt ihan metsään mennyt"

13:53

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat tänään presidentinlinnassa Helsingissä ja keskustelut kestivät jopa odotettua pidempään. 

VIDEO: Katso yllä olevalta videolta koko keskustelu ja professori Markku Kivisen perustelu sille, miksi Vladimir Putinin valta nähdään liian voimakkaana meillä Suomessakin. 

Aleksanteri-instituutin johtajan, professori Markku Kivisen mukaan tapaamisen tärkein anti oli se, että saatiin luotua liennytyksen ilmapiiri.

– Mielikuvamaailman tasolla näyttää, että ollaan menossa parempaan suuntaan Yhdysvaltain ja Venäjän välisissä suhteissa, joissa on moni asia hiertänyt, hän totesi SuomiAreenan Suoraa asiaa-ohjelmassa.

Kivisen mukaan turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä ei kuitenkaan otettu suurta askelta eteenpäin.

– Varmaan ukrainalaiset ovat pettyneitä, että mitään ei tapahtunut. Mutta toisaalta ollaan onnellisia siitä, että mitään toisen suuntaistakaan siirtoa ei tapahtunut. Aikalailla saatiin se mitä ennakoitiinkin, hän arvelee.

Katso yllä olevalta videolta koko keskustelu ja professori Markku Kivisen perustelu sille, miksi Vladimir Putinin valta nähdään liian voimakkaana meillä Suomessakin.

Tangoon tarvitaan kaksi

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan mukaan tapaamispöydässä Helsingissä istui kaksi omavaltaista valtion johtajaa, joilla molemmilla on omat luonteenpiirteensä.

– Jos me haluaisimme nähdä tämän kansainvälisen politiikan valossa ikään kuin uuden alkuna, niin täytyy muistaa, että tangoon tarvitaan kaksi. Ehkä tässä nyt koetetaan sovitella askelmerkkejä siihen, että voisiko tämän yhteistyön kautta löytyä ratkaisun avaimia joihinkin kansainvälisen politiikan aivan perustavanlaatuisiin ongelmiin. Sitä tässä haettiin.

– Ei se nyt ihan metsään mennyt, vaikka tässä on myös esitetty kriittisiä havaintoja, Kanerva luonnehti tapaamista.

Kanervan mukaan tapaamisessa pyrittiin listaamaan asioita, joihin täytyy lähitulevaisuudessa ryhtyä etsimään yhteisiä ratkaisuja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja