Mainos

Trumpin hallinto uusi kymmenen vuotta voimassa olleen kansallisen hätätilan – Valkoinen talo: Pohjois-Korea yhä "poikkeuksellinen uhka"

4:31

Yhdysvallat päätti jatkaa kymmenen vuotta voimassa ollutta kansallista hätätilaa, joka on julistettu Pohjois-Korean esittämän uhan vuoksi ja luonnehti maan olevan edelleen "poikkeuksellinen uhka". Asiasta kertoo BBC.

Kymmenen päivää sitten Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ennätti kommentoimaan Twitterissä, että Pohjois-Korea ei enää aseta uhkaa ydinasetoimintansa vuoksi.

Perjantaina Valkoinen talo kuitenkin julkaisi lausunnon, jossa se kertoi, että Yhdysvallat jatkaa vuodella Pohjois-Korean vuoksi julistettua kansallista hätätilaa ja luonnehti maan olevan edelleen "poikkeuksellinen uhka".

Tapaamisen jälkeen Yhdysvallat myös perui Etelä-Korean kanssa elokuulle suunnitellut sotaharjoitukset, joita Trump kutsui provokatiivisiksi ja kalliiksi.

Hätätilaa on jatkettu säännöllisin väliajoin Yhdysvalloissa sen julistamisesta, eli vuodesta 2008 alkaen. Presidentit toisensa jälkeen ovat uusineet hätätilaa ja siihen kuuluvia Pohjois-Korean vastaisia sanktioita.

Trumpin hallinto toimi edeltävien hallintojen tapaisesti ja perusteli hätätilan jatkamista uhalla, jonka Pohjois-Korea yhä asettaa toimillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.