Mainos

Trumpin hallinnon "vaihtoehtoiset totuudet" nostivat Orwellin 1984-teoksen myyntitilastojen kärkeen

Donald Trumpin presidenttikauden aloitus vavahdutti maailmaa kirjamyyntilistoja myöten. Keskiviikkona verkkokauppa Amazonin ostetuimpien listan ykköseksi nousi George Orwellin synkkä dystopiateos Vuonna 1984, pitkälti Trumpin hallinnon puheiden ansiosta.

Orwellin vuosina 1945–49 kirjoittama teos esittelee maailman, jossa Isoveli-niminen diktaattori valvoo kansalaisten kaikkia liikkeitä. Myös ihmisten ajattelua valvotaan ja Totuusministeriö väärentää historiaa vallanpitäjien haluamaksi.

Historian väärentäminen nousikin monella mieleen, kun Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway selitteli Trumpin lehdistöpäällikön Sean Spicerin puheita "vaihtoehtoisina faktoina". Spicer oli edellispäivänä vakuuttanut, että Trumpin perjantain virkaanastujaisia seurasi paikan päällä kaikkien aikojen ennätysyleisö.

Spicer toisteli tätä lähes tuohtuneena toimittajille ja korosti, että media oli vääriä kuvakulmia käyttäen saanut aikaan illuusion, että katsojia oli vähemmän. Ilmakuvat esimerkiksi Barack Obaman virkaanastujaisista vuodelta 2009 verrattuna Trumpin virkaanastujaisiin todistavat kuitenkin selvästi, että Trumpin juhlallisuuksia oli paikan päällä todistamassa satojatuhansia ihmisiä vähemmän.

Orwellin 1984 nousi kirjamyyntilistojen kärkeen myös vuonna 2013, kun Edward Snowden paljasti Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:n valtavan vakoiluohjelman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.